سئو و تولید محتوا

اسکیمای ویدیو چیست؟ اسکیمایی ضروری در 2022

اسکیمای ویدیو چیست؟

هر اسکیمایی برای یک سری از سایت ها ضرورت بیشتری دارد. فرضا اسکیمای دستور پخت برای سایت های آموزش آشپزی ضروری است یا اسکیمای Person یا شخص برای سایت های شخصی یا صفحاتی از سایت های بیوگرافی کاملا مناسب است. از نظر من اسکیمای ویدیو برای سایت های محتوا محور بسیار ضروری است. اسکیمای ویدیو یکی از اسکیما هایی است که به موتور های جستجو می‌فهماند که در محتوای درج شده در یک صفحه ویدیو با مشخصاتی همانند زمان، عکس کاور، زمان آپلود و… وجود دارد. این داده ساختار یافته برای سایت های محتوا محور ریچ اسنیپت ویدیو را در نتایج جستجو در پی دارد. در ادامه بیشتر آن را توضیح می‌دهیم. با من همراه باشید…

اسکیمای ویدیو چیست؟

اسکیمای ویدیو یا Video Schema Markup یک تکه کد ساختار یافته است که در صفحاتی که ویدیو دارند قرار می‌گیرد و به گوگل و بقیه موتور های جستجو اطلاعاتی در مورد ویدیو درج شده در صفحه را می‌دهد. کاربران زیادی هستند که روزانه برای تماشای ویدیو ها به جستجو در Google می‌پردازند تا محتوای مورد نظر خودشان را پیدا کنند.

اگرچه گوگل سعی می کند به طور خودکار اطلاعات مربوط به ویدیوها را درک کند، با کمک نوع اسکیمای ویدیو، می توانید به صراحت اطلاعاتی مانند توضیحات، تاریخ آپلود، URL تصویر کوچک، مدت زمان و موارد دیگر را ارائه دهید. و به نوبه خود، ویدئوها می توانند در نتایج جستجوی گوگل، نتایج جستجوی ویدئویی، تصاویر گوگل و همچنین گوگل دیسکاور ظاهر شوند. (درک گوگل هنوز از محتوای ویدیویی به اندازه درک محتوای متنی نیست – با درج اسکیمای ویدیو درک گوگل را افزایش دهید!)

ریچ اسنیپت یا نتیجه اسکیمای ویدیو

قبل تر هم گفتیم که بعضی از اسکیما ها همانند اسکیمای لیست آیتم در نتایج گوگل هیچ نتیجه ای ندارند و فقط باعث درک بهتر گوگل از محتوای صفحه می‌شوند. اسکیمای ویدیو طبق داکیومنت خود گوگل به 4 شکل نشان داده می‌شود که به ترتیب راست به چپ عبارتند از:

  • نمایش ویدیو شما در خود صفحه نمایش (SERP)
  • نمایش تصویر کاور یا همان thumbnail در بخش تصاویر
  • نمایش خود ویدیو در بخش ویدیو ها
  • نمایش ویدیو شما در بخش گوگل دیسکاور
نتیجه اسکیمای ویدیو

نتیجه اسکیمای ویدیو

اصلا چرا در صفحات خودمان ویدیو بگذاریم که بخواهیم اسکیما بزنیم؟

گوگل و بینگ و باقی موتور های جستجو به شدت مدیا هایی همانند ویدیو و صوت را دوست دارند و برای جلب رضایت کاربر به سایت هایی که اقدام به خلق ارزش و درج ویدیو می‌کنند اهمیت می‌دهند. بسیاری از سایت ها برای غنی تر شدن صفحات مقالات بلاگ خودشان اقدام به درج ویدیو در صفحه مقاله می‌کنند. جدای از این شاید تنها گفتن اینکه بیش از 80 درصد از محتوای موجود در اینترنت ویدیو است اهمیت این مدیا را به شما اثبات کند! همچنین سایت یوتیوب دومین سایت پر بازدید دنیا با بیش از 2 میلیارد کاربر است! بنابراین قدرت ویدیو و ویدیو مارکتینگ را به هیچ وجه دست کم نگیرید.

آیا درج اسکیمای ویدیو ضروری است؟

در پاسخ به این سؤال باید همان جواب همیشگی را بدهیم. درج هیچ اسکیمایی ضروری نیست، اما اگر می‌خواهید که گوگل ریچ اسنیپت ها یا نتایج غنی را از وبسایت شما به دیگر کاربران هم نشان بدهد یا درک گوگل از محتوای سایت خودتان را افزایش بدهید باید از اسکیما استفاده کنید.

چگونه اسکیمای ویدیو را به صفحات خود اضافه کنیم؟

کافی است مراحلی که گفته می‌شود را دنبال کنید. ابتدا مطمئن شوید که ویدیو را به درستی در صفحه درج کرده اید و کاربر و گوگل می‌توانند ویدیو شما را ببینند. سپس به وسیله افزونه های سئو همانند افزونه رنک مث یا یواست سئو می‌توانید اقدام به درج اسکیما کنید. اگر بلد نیستید که چطور باید اسکیمای ویدیو را درج کنید کافی است به مقاله آموزش درج اسکیما با رنک مث مراجعه کنید. تعداد Property یا همان ویژگی هایی که می‌توانید در اسکیمای ویدیو درج کنید زیاد است اما شما تعدادی از آنها که ضروری هستند را باید حتما درج کنید. فیلد های ضروری اسکیمای ویدیو را در مثال های بعدی و نمونه کد اسکیمای ویدیو خواهید دید.

آیا می‌توان ویدیو های لایو یا زنده را هم در گوگل به نمایش درآورد؟

video-livestreamدر وب فارسی اینکه چنین چیزی را ببینیم بسیار احتمال کمی دارد و خود من به شخصه تا به حال ویدیو لایو را در صفحه نتایج ندیده ام اما گوگل در داکیومنت های خودش توضیح داده است که برای رویداد های ورزشی، رویداد های اهدای جوایز، رویداد های اینفلوئنسر های معروف و… این امکان را دارد. برای نمایش ویدیو های لایو شما باید حتما از این قوانین پیروی کنید. (ضمن اینکه نمایش ریچ اسنیپت آن که همانند تصویر زیر است بسیار کم پیش می‌آید. مخصوصا در وب فارسی!)

همچنین اگر که در وب انگلیسی فعالیت می‌کنید و قصد دارید از این قابلیت گوگل در مورد نمایش ویدیو های زنده شما در نتایج بیشتر بدانید، پیشنهاد می‌کنم که این داکیومنت را نیز بخوانید.

انگار که این پست هم بهت پیشنهاد شده :  اسکیمای سازمان چیست؟ 0 تا 100 اسکیمای Organization

اسکیما را بر روی ویدیو های Embed شده هم بزنیم؟

پاسخ این سؤال نیز واضح است. گوگل خودش صاحب یوتیوب است! شما اگر ویدیو های خود را در یوتیوب آپلود کرده باشید و به درون صفحه مقاله سایت خودتان آن را امبد کنید، خود رنک مث پرو به صورت اتوماتیک اسکیمای ویدیو را به صفحه شما اضافه می‌کند! فرقی هم بین آپارات و یوتیوب و دیگر سایت های آپلود ویدیو وجود ندارد. شما می‌توانید اسکیمای ویدیو را بر روی هر ویدیویی که Embed شده است بزنید فقط تفاوت آن بر سر فیلد Content URL است که در ویدیو های Embed شده تبدیل می‌شود به ویژگی Embed URL. نمونه کد های اسکیمای ویدیو را در پایین می‌توانید ببینید.

نمونه کد های اسکیمای ویدیو

<html>
  <head>
    <title>Introducing the self-driving bicycle in the Netherlands</title>
    <script type="application/ld+json">
    {
      "@context": "https://schema.org",
      "@type": "VideoObject",
      "name": "لپ تاپ گیمینگ یا PC گیمینگ؟ در بازی کدام بهتر است؟ - دیجی 63",
      "description": "اگر شما نیز برایتان سوال شده است که برای بازی کردن لپ تاپ گیمینگ بهتر است یا PC گیمینگ، در این مقاله لپ تاپ گیمینگ و PC گیمینگ را همه لحاظ مقایسه کردیم",
      "thumbnailUrl": 
        "https://dg63.ir/wp-content/uploads/2022/01/For-Gaming-Laptop-is-beter-or-PC-dg63.ir_.webp",

      "uploadDate": "2022-01-11",
      "duration": "PT1M54S",
      "contentUrl": "https://dl.dg63.ir/Videos/Other20dg63.mp4"
    }
    </script>
  </head>
  <body>
  </body>
</html>

همانطور که می‌بینید در تکه کد بالا منبع ویدیو هاست دانلود سایت است، نه یوتیوب و آپارات و… و به همین دیلی من به جای ویژگی Embed URL از ویژگی Content URL استفاده کرده ام. در گذشته برای ویژگی thumbnailUrl حتما باید از فرمت های به روز همانند .jpg یا .png استفاده می‌کردید اما امروزه شما می‌توانید از فرمت Webp نیز برای تصاویر استفاده کنید. ضمن اینکه داشتن خود ویدیو در صفحه ضروری است، دقیقا مثل ویدیوی زیر. (وقتی ویدیو نداری برای چی میخواهی اسکیمای الکی بزنی مرد حسابی!)

در ویدیوی بالا شما توضیحاتی در مورد اسکیمای ویدیو، نحوه کرال و ایندکس کردن ویدیو ها توسط گوگل، نمایش فیچر اسنیپت ویدیو در نتایج گوگل، چگونگی افزایش شانس نمایش ریچ ریزالت ویدیو در نتایج و… داده می‌شود. ویدیو از کانال یوتیوب Google Search Central است.

فصل بندی ویدیو ها (Video Key Moments)

قابلیت دیگری که گوگل برای راحتی هر چه بیشتر کاربران در هنگام جستجو مدنظر گرفته است، فصل بندی ویدیو یا اصلاحاً (Video Chapters) است که در یوتیوب اولین بار به صورت آزمایشی اجرا شد. اسم دیگر این قابلیت لحظات کلیدی ویدیو است که باعث می‌شود شما به دقیقا همان قسمتی که از ویدیو می‌خواهید منتقل شوید. نمونه این قابلیت را در زیر می‌بینید:

نمونه اسکیمای لحظات کلیدی در ویدیو - از سایت آپارات

نمونه اسکیمای لحظات کلیدی در ویدیو – از سایت آپارات

برای اضافه کردن این قابلیت به سایت خودتان می‌توانید از این لینک (قابلیت Video Clip) و ویدیوی زیر استفاده کنید. گرچه که در حال حاضر احتمال نمایش ویدیوی شما به این شکل در صفحه اصلی SERP و بین 5 نتیجه اول بسیار بعید است اما شاید در آینده گوگل این قابلیت را برای همه وبسایت ها فعال کند.

ویدیوی بالا از خانم Danielle Marshak از کانال یوتیوب گوگل سرچ سنترال به خوبی این قابلیت را توضیح داده است.

انگار که این پست هم بهت پیشنهاد شده :  اسکیمای FAQ چیست؟ آموزش افزودن اسکیمای سوالات متداول

تست کردن اسکیمای ویدیو

برای تست کردن اسکیما می‌توانید به وبسایت های Google Rich Result Test و Schema Validator مراجعه کنید و کد یا URL آن صفحه ای که در آن اسکیمای ویدیو را به کار برده اید درج کنید و از درست بودن سینتکس و ساختار داده ساختار یافته خود مطمئن شوید. دقیقا همانند تصویر زیر:

نمونه کد اسکیمای ویدیو

نمونه کد اسکیمای ویدیو

با ابزار تست ریچ ریزالت های گوگل نمونه کد درج شده را تست کردیم که بدون خطا دیده می‌شود.

اسکیما های زده شده برای مقاله لپ تاپ گیمینگ بخریم یا PC؟ که اسکیمای ویدیو هم در آنها وجود دارد

اسکیما های زده شده برای مقاله لپ تاپ گیمینگ بخریم یا PC؟ که اسکیمای ویدیو هم جز آنهاست.


انگار که این پست هم بهت پیشنهاد شده :  کار تولید محتوا در خانه، تجربیات + مزایا و معایب

منابع

با خواندن این داکیومنت ها و مقالات نیز می‌توانید اطلاعات کامل تری نیز پیدا کنید.

کلام آخر

اسکیمای ویدیو برای سایت های محتوا محور، سایت هایی که امکان آپلود ویدیو به کاربر می‌دهند همانند آپارات، نماشا و تماشا و میهن ویدیو و… ضروری است. شما نیز اگر در سایت خودتان اقدام به درج مقالاتی به همراه ویدیو می‌کنید حتما از اسکیمای ویدو استفاده کنید. نظر شما در مورد اسکیمای ویدیو چیست؟ منتظر کامنت ها و سوالات شما هستم تا با اشتیاق کامل بهشون پاسخ بدم🙏

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 5 میانگین: 4.2]

مطالب مرتبط

یک نظر در “اسکیمای ویدیو چیست؟ اسکیمایی ضروری در 2022

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *